راهنمای خرید جعبه ابزار خودرو، ابزارهایی که به آن نیاز خواهید داشت

جعبه ابزار خودرو یکی از چیزهایی است که بهتر است همیشه در ماشین‌تان داشته باشید. این راهنما به شما در خرید جعبه ابزار خودرو کمک می‌کند تا بدانید که کدام ابزارها کاربردی و ضروری هستند و در شرایط اضطراری به کمکتان می‌آیند.

راهنمای خرید جعبه ابزار خودرو، ابزارهایی که به آن نیاز خواهید داشت

ضرورت خرید جعبه ابزار خودرو 

شاید فکر کنید وقتی جایی از ماشین مشکل پیدا می‌کند، بهترین کار این است که آن را به تعمیرگاه ببرید. این کاملا درست است که باید کار را به کاردان سپرد، اما واقعیت این است که گاهی اوقات رفع مشکلات مربوط به خودرو چندان پیچیده نیست. کافی است یک‌سری ابزارهای ساده داشته باشید و خودتان مشکل را برطرف کنید. با این کار در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کنید.

به‌علاوه، گاهی پیش می‌آید که در شرایط اضطراری گیر کرده‌اید و حتی به امدادخودرو دسترسی ندارید. با خودتان فکر می‌کنید اگر ابزار داشتید، می‌توانستید مشکل ماشین را برطرف کنید. بنابراین خرید جعبه ابزار خودرو که شامل چند ابزار ساده ولی کاربردی باشد، واقعا ضروری به نظر می‌رسد. در ادامه برخی از ابزارهای مفید در جعبه ابزار را معرفی می‌کنیم:

مجموعه‌ای از سوکت درایو

این مجموعه بیشترین کاربرد را برای اتومبیل شما دارد. اندازه‌های استاندارد آن که سه‌هشتم اینچی، ¼ اینچی و ½ اینچی هستند معمولا مناسب‌ترند.

انبردست و سیم‌چین

تعداد زیادی قطعات الکتریکی در خودرو وجود دارد که سیم‌های زیادی دارند. برای مثال می‌توان به رادیو، سیستم پخش صوتی، اسپیکرها، چراغ‌های بزرگ جلو و چراغ سقف اشاره کرد. اگر مشکلی برای این قطعات پیش بیاید سیم‌چین و انبردست لازم دارید.

آچار گشتاور یا تُرکمتر

پیچ‌ومهره‌های بسیار زیادی در خودرو موجود است که گاهی شل می‌شوند یا باید تعویض شوند. این پیچ‌ومهره‌ها باید با گشتاور مناسب تنظیم شوند. سفت‌کردن بیش‌ازحد آنها باعث می‌شود بعدا نتوانید آنها را باز کنید. آچار گشتاور به شما کمک می‌کند تا حد مجاز به پیچ‌ومهره‌ها گشتاور اعمال کنید. البته این ابزار برای برداشتن سرپیچ‌ها و مهره‌های بزرگ مناسب نیست، بهتر است در آن موارد از آچار ضربه‌ای استفاده کنید.

انواع آچار

آچارها پای ثابت تمام جعبه‌ابزارها هستند. این ابزارهای ارزشمند مخصوصا آچارهای ترکیبی برای بازکردن و بستن بسیاری از پیچ‌ومهره‌ها مناسب‌اند.

انواع پیچ‌گوشتی

در هر خودرو پیچ‌هایی وجود دارد که یا خیلی ظریف و کوچک هستند یا اینکه مدلشان طوری است که نمی‌توان آنها را با آچار باز و بسته کرد. به‌همین‌دلیل وجود چند پیچ‌گوشتی دوسو و چهارسو در اندازه‌های کوچک و بزرگ در جعبه ابزار خودرو لازم است.

پتک

در برخی موارد مخصوصا پیچ‌هایی که گیر کرده‌اند یا قطعاتی که باید با کمی ضربه در بیایند این پتک خیلی خوب کار می‌کند. برای اینکه سطح قطعات فلزی را مخدوش نکند، روی آن روکش دارد.

منبع نور یا چراغ‌قوه

همیشه در جعبه ابزار خودرو یک ابزار روشنایی داشته باشید. برای دیدن برخی زوایای تنگ یا زیر ماشین می‌توانید از چراغ‌قوه استفاده کنید. اگر یک پروژکتور که ۲۴۰ درجه می‌چرخد هم داشته باشید برای زمانی که شب جایی گیر می‌کنید مفید است. این نور هم به شما برای دید کافی کمک می‌کند و هم اینکه اگر قطعه‌ای از دستتان بیفتد می‌توانید آن را پیدا کنید.

دستکش

هنگامی که در حال تعمیر خودرو هستید، دستتان به‌راحتی چرب و کثیف می‌شود و البته خطر برخورد پوست با موادشیمیایی هم وجود دارد. بنابراین بهتر است از دستکش استفاده کنید. البته در جعبه‌ابزارها معمولا دستکش چندبار مصرف هست که خیلی زود کثیف می‌شود. بهتر است دستکش لاتکس هم که یک‌بارمصرف است داشته باشید.

بندهای زیپی

با این بندهای نواری می‌توانید کابل و سیم‌ها را جمع کنید تا به قسمت‌های داغ و متحرک نچسبند. همچنین با این بندها کابل‌ها و سیم‌ها خوب و مرتب قرار می‌گیرند و محیط اطرافشان را شلوغ نمی‌کنند.

مولتی‌متر /ولت متر

از این دستگاه می‌توانید برای تعیین سلامت باتری خودرو یا سایر قطعات الکترونیکی آن استفاده کنید. مولتی‌متر با داشتن یک نمایشگر (دیجیتال یا آنالوگ)، میزان ولتاژ، جریان الکتریکی، مقاومت و اختلاف پتانسیل را به شما نشان می‌دهد. همچنین می‌توانید اتصال یا قطعی سیم‌ها را با آن مشخص کنید.

آچار ضربه‌ای

این آچار برای این است که سریع‌تر و بدون فشار آوردن زیاد پیچ‌ها را باز و بسته کنید. البته باید مراقب  باشید که هنگام محکم‌کردن پیچ‌ها بیش‌ازحد آنها را نپیچانید. آچار ضربه‌ای در انواع ۳/۸ اینچی و ½ اینچی موجود است.

روان‌کننده‌ها و پاک‌کننده‌ها

قطعات متحرک مکانیکی ماشین را باید به‌طور مرتب تمیز و روغن‌کاری کنید. بنابراین باید همیشه چندتا از این اسپری‌ها را همراه داشته باشید. برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • پاک‌کننده‌هایی که روی قطعات زنگ‌‌زده اسپری می‌کنید؛
  • پاک‌کننده ترمز برای تمیزکردن قطعات فلزی ترمز؛
  • روان‌کننده سیلیکونی که اصطکاک را از بین می‌برد و از جذب‌شدن خاک و گردوغبار جلوگیری می‌کند؛
  • پاک‌کننده چربی که باید آن روی دیسک ترمز ماشین، محورها و اجزای فرمان اسپری کنید و سپس بشویید.

سینی مخصوص چکه‌کردن مایعات

این سینی جزو ضروریات نیست و می‌توانید به جای آن از مقوا یا کارتن بزرگ هم استفاده کنید. گاهی اوقات مایعات یا روغن از ماشین نشت می‌کنند و چکه‌های آن روی کف پارکینگ می‌ریزند. این کار باعث می‌شود کف گاراژ لک شود. با قراردادن این سینی نه‌تنها از لک‌شدن کف زمین جلوگیری می‌کنید، اگر ماشین‌تان هم نشتی مایع داشته باشد به‌راحتی می‌توانید متوجه شوید.

نوار و چسب برق

نوار چسب و چسب برق کاربردهای بسیار زیادی دارند و همیشه بهتر است یک حلقه از آن در جعبه ابزارتان باشد. اگر سیمی لخت باشد یا پاره شده باشد، می‌توانید با چسب برق آن را بپوشانید.

کیت پنچرگیری

یکی از کیت‌های مفید که درصورت نداشتن زاپاس، می‌توانید به‌شکل موقت از آن برای پنچرگیری استفاده کنید و خودتان را تا تعمیرگاه برسانید. این کیت شامل یک ابزار برای سوراخ‌کردن و چسب برای پوشاندن موقت محل پنچری است.

علامت هشدار

گاهی ممکن است در جاده یا خیابان ماشین‌تان با مشکلی مواجه شود یا مثلا پنچر شود. برای اینکه رانندگان دیگر شما را ببینند کمی دورتر از ماشین علامت هشدار یا علامت SOS را به نشانه کمک خواستن قرار دهید. علامت هشدار به رانندگان دیگر علامت می‌دهد که شما در کنار جاده مشغول تعمیر ماشین‌تان هستید و علامت کمک به آنها پیام می‌دهد که نیاز به کمک دارید.( تجهیزات ضروری خودرو و خرید آسان و ارزان )

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.