انتخاب بهترین قالب کیک
قالب های کیک در رنگ، شکل و جنس های متفاوت وجود دارند. با دانستن ویژگی های هر قالب می توانیم، تصمیم بهتری در انتخاب بهترین قالب داشته باشیم.
اگر روی کیک شما جمع و چروکیده می شود یا اینکه زیر کیک سیاه و سفت شده به دلیل این است که کیک با دمای زیاد و بدون پخش یکنواخت حرارت پخته شده، یا اینکه کیک خیلی سریع پخته و چروکیده می شود. که همه این نکات با انتخاب یک قالب خوب قابل حل شدن است.
انواع قالب کیک از نظر جنس ماده سازنده
جنس قالب کیک، اصلی ترین و مهم ترین فاکتور در انتخاب بهترین قالب است.
۱. قالب آلومینیومی
قالب های آلومینیومی در انواع طرح ها و شکل های متفاوت مانند ساده، شکلی و میان تهی وجود دارند. این قالب ها می توانند گرما را بخوبی انتقال دهند و کیک سریع بپزد. اما سطح براق آنها باعث بازتاب گرما می شود و از قهوهای و برشته شدن کیک جلوگیری می کند.قیمت قالب کیک آلومینیومی و اطلاعات بروز برای خرید اینترنتی این محصول را در ادامه خواهید دید.
۲. آلومینیوم آنودایز شده یا روکش شده
این ظروف در دو رنگ نقرهای (روشن) و تیره وجود دارند. آلومینیوم روکش دار روشن، حالت ضدخش، ضد زنگ و نچسب دارند. اما در استفاده از آنها باید مواظب باشید با چاقو یا سیم ظرف شویی روی آنها نکشید. چرا که ممکن است سطح روی آنها دچار آسیب شود.
۳. قالب شیشه ای
قالب های شیشه ای نشکن یا همان پیرکس یکی از سالم ترین قالب های کیک هستند که البته معمولاً شکل های ساده مانند مربع، مستطیل و دایرهای دارند. این ظروف یا مواد اسیدی واکنش نمی دهند و برای پخت انواع کیک بسیار سالم هستند.
۴. قالب نچسب
این قالب ها از آلومینیوم یا استیل هستند که یک لایه نچسب روی آنها کشیده شده و باعث می شود کیک به راحتی از قالب جدا شود. این قالب ها در بازار به نام قالب تفلون معروف هستند.
رنگ تیره آنها باعث می شود گرما را بخوبی جذب کند بهتر است برای اینکه اطراف کیک زیاد قهوه ای و خشک نشود دمای فر و زمان پخت را برای این نوع قالب ها کم کنید.
۵. قالب سیلیکونی:
قالب سیلیکونی از سیلیکون قابل انعطاف ساخته شده که دمای منفی ۴۰ تا مثبت ۵۸۰ درجه را تحمل می کند. و قابل استفاده در فریزر، مایکروویو و فر است. از قالب های سیلیکونی بیشتر برای تهیه دسر و کیک های یخچالی استفاده می شود.
انواع قالب کیک از نظر شکل
قالب های ساده یا کلاسیک
این قالب ها معمولا در سه شکل دایره، مربع و مستطیل تولید می شوند استفاده از این قالب برای کیک های تزئین شده و طبقاتی مناسب بوده به علت جنس و اندازه های متفاوتی که در این قالب موجود است. البته این مدل برای سایر کیک ها مثل کیک های عصرانه، کیک های باقلوا ،کیک های میوه ای و … نیز استفاده می شوند.
قالب کیک حلقه ای (bundt cake)
اگر به دنبال یک کیک خانگی بسیار خوشمزه وساده هستید که نیاز به تزئین ندارد این مدل کیک را به شما پیشنهاد می کنم. دو خصوصیت بارز این کیک ۱- وجود حفره خالی: که حرارت علاوه بر کف و روی کیک از وسط قالب به کیک وارد می شود. ۲- داشتن دیواره های طرح دار: به دلیل شکل دار بودن دیواره، کیک شکل زیبایی به خود می گیرد و به تزئین نیاز ندارد.
این مدل کیک به خاطر رطوبت بیش تر و حجم بالای آرد سنگین تر به قالب با این خصوصیات نیاز دارند.
قالب آنجل کیک (tube pan)
این قالب در مرکز دارای لوله ای بلند بوده و دیواره های آن عمود ،ساده و بلند هستند که برای کیک های لطیف و با میزان بالای سفیده تخم مرغ و آرد و چربی کم مناسب اند.
کیک آنجل به دلیل کمبود گلوتن و کاهش استحکام نیاز به قالب سبک و دیواره بلند دارند. قالب کیک آنجل را با قالب کیک حلقه ای اشتباه نگیرید.
قالب کیک کمربندی
این قالب برای کیک یا دسرهای که بافت شکننده و ظریف دارند طراحی شده، که شامل یک کف متحرک با دیواره قفل دار است دستور پخت هایی مثل کیک بدون آرد، کیک بستنی، چیزکیک را باید با این قالب تهیه کنید.قیمت انواع قالب کمربندی کیک را در قسمت محصولات خواهید دید.
قالب لوف یا قالب نان
این قالب مستطیلی با دیواره های بلند بوده که برای تهیه انواع کیک صبحانه مثل کیک خرما، کیک چای یا پخت نان مانند نان موز مناسب است عمق زیاد و پهنای کم در این قالب سبب تفاوت در بافت کیک نسبت به قالب گرد ساده خواهد شد.در ادامه جهت سهولت خرید و اطلاع کامل از انواع قالب کیک دیجی کالا و قیمت قالب کیک به معرفی این محصول پرداخته ایم.برای خرید بهترین یخچال فریزر ها با برندهای مطرح بازار به این مقاله مراجعه کنید.
فهرست مطالب