با انواع سس فست فود و طرز تهیه آن آشنا شوید!

از انواع سس فست فود به عنوان چاشنی در بیشتر غذاها استفاده می کنند. در غذاهای ایرانی معمولاٌ از ادویه به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده می شود. در زمان سرو غذاهای ایرانی معمولاً نیاز به سس نیست. اما در غذاهای فرنگی و فست فود ها معمولاً از انواع سس فست فود استفاده می شود.

به همین دلیل در رستوران های بین المللی در کنار غذا چند مدل سس خوشمزه وجود دارد. در ادامه با تاریخچه سس ها و طرز تهیه آنها آشنا می شویم تا در صورت نیاز بتوانیم آنها را در منزل تهیه نماییم.

سس فست فود از کدام کشور ها می آیند؟

بهترین سس ها از کشور آمریکا، ایتالیا و فرانسه به دنیا معرفی شدند. سایر کشور ها نیز سس های بومی و مخصوص به خود دارند اما این سه کشور بیشترین محبوبیت در تهیه فست فود ها دارند.

به دلیل مصرف زیاد استیک در کشور آمریکا سس های مخصوص برای آن پخته شد. همچنین کشور ایتالیا را همه به خاطر پاستاهای خوشمزه آن می شناسند و دلیل آن وجود سس های مخصوص در کنار پاستاست که طعم لذیذ آن را چندین برابر می کند. کشور فرانسه با آشپزی کلاسیک خود انواع سس های کلاسیک را با بهترین طعم ها به نام خود ثبت کرده است.

انواع سس ها و زادگاه آنها

سس های کچاپ، مایونز، خردل، باربیکیو و سالسا از جمله سس های پرطرفدار و معروف هستند که از کشور آمریکا به تمام دنیا آورده شده اند. اما باید بدانید آمریکایی ها تنها این چند مدل سس را ندارد ما فقط می خواهیم در این مقاله از انواع معروف آن صحبت کنیم. با ثبت نام در اسنپ فود و سفارش انواع فست فود ها در کنار غذا برای شما سس های لذیذی آورده می شود تا طعم فست فود ها را چندین برابر خوشمزه تر کنند.

اگر به ستوران های خوب سر زده باشید با سس آلفردو آشنا شده اید. این سس در کشور ایتالیا به همراه پاستا سرو می شود. امروزه در تمام کشور های دنیا این پاستا با سس آلفردو رواج زیادی پیدا کرده است. سس مارینارا، سس پستو و بلونز نیز از دیگر سس های ایتالیایی معروف هستند.

اگر بخواهیم آمار دقیقی از انواع سس فست فود در کشور فرانسه بدهیم باید بگوییم که این کشور در تهیه سس فست فود از آمریکا و ایتالیا با سابقه تر و معروف تر است. زیرا دستور پخت پایه 4 سس معروف از این کشور سرچشمه گرفته است. بشامل، ولوته، گوجه فرنگی و هالندیز از سس های پایه برای فست فودها هستند که از فرانسه آمده اند.

تاریخچه سس کچاپ

این سس از پرطرفدار ترین سس ها برای انواع غذاهاست. از فست فودها گرفته تا ساندویچ ها و فینگر فودها را با این سس سرو می کنند. کلمه کچاپ به معنی عصاره بادمجان است که کلمه ای چینی است. کچاپ از همان شروع مصرفش به عنوان ادویه روی غذاها استفاه شده است. اما امروزه کمی متفاوت تر و تکامل یافته تر شده و با گوجه فرنگی طبخ می شود. کچاپ ها امروزه در طعم های مختلف وارد بازار و رستوران ها شده اند.

طرز تهیه سس کچاپ آمریکایی

طرز تهیه سس کچاپ خوشمزه را باید از آمریکایی های اصیل پرسید تا به همان میزان خوشمزه پخته شود. این سس کاملاً منطبق با دستور اصلی آمریکایی ها تهیه شده است.

مواد لازم

  • گوجه فرنگی رسیده و متوسط 8 عدد
  • شکر 2/1 لیوان
  • فلفل تند پودر شده 1 قاشق سوپ‌خوری
  • پودر پیاز 1 قاشق مربا خوری
  • سرکه سفید 1 لیوان
  • آب 1 لیوان

طرز تهیه

  1. برای تهیه سس کچاپ در ابتدا پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و تمام مواد را داخل میکسر بریزید. حدود 5 دقیقه میکسر را روشن گذاشته تا کاملاً مواد میکس و گوجه ها پودر شوند. اگر میکسر شما قوی است برای راحتی کار نیاز نیست پوست گوجه ها را بکنید. چند دقیقه بیشتر داخل میکسر بمانند پوست آنها له می شود.
  2. پوره به دست آمده را داخل قابلمه بریزید و برای 10 تا 15 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید. تا زمانی که غلظت پوره به میزان دلخواه رسید، سس را بجوشانید.
  3. 3.      سپس زیر قابلمه را خاموش کنید تا کاملاً خنک شود. سس را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در پخچال بگذارید.
  4. این سس کچاپ آمریکایی به مدت 3 هفته در یخچال ماندگاری دارد. سس کچاپ از انواع سس فست فود مورد علاقه ما ایرانی هاست که همیشه در یخچال آن را پیدا می کنید.

طرز تهیه سس آلفردو یکی از انواع سس فست فود

با هم طرز تهیه این چاشنی خوشمزه ایتالیایی را بررسی می کنیم.

طرز تهیه سس آلفردو
طرز تهیه سس آلفردو

مواد لازم

  • کره 25 گرم
  • خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
  • شیر 1 فنجان( در صورت تمایل می توانید شیر را حذف کرده و 1 قاشق خامه به آن اضافه کنید تا سس سفت باشد)
  • سیر رنده شده 2 حبه
  • پنیر پارمزان در صورت تمایل 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و پودر جوز هندی به میزان لازم

طرز تهیه

  1. کره را در ماهیتابه ریخته و روی شعله کم گذاشته تا آب شود. سپس سیرهای رنده شده را درون کره ریخته و کمی تفت می دهیم. تنها یک دقیقه تفت دادن را ادامه دهید.
  2. 2.      حالا نوبت ریختن خامه داخل ماهیتابه است. اما نکته مهم در اینجا کم بودن شعله گاز است. کمی خامه را با مواد هم بزنید تا خامه حالت شل شدن به خود بگیرد. پنیر پارمزان را به مواد اضافه کرده و سپس تمام ادویه ها را روی آن بریزید.
  3. در سس آلفردو بهتر است از فلفل سیاه به میزان زیادی استفاده شود. عطر فلفل به سس طعم عالی می دهد.
  4. آخرین مرحله اضافه کردن شیر است. بگذارید کمی مواد روی شعلۀ کم با هم مخلوط شده و به حالت غلیظ در بیاید. از این سس خوشمزه می توانید به عنوان چاشنی برای پاستا استفاده کنید.

طرز تهیه سس پستو

سس پستو یکی از انواع سس فست فود ایتالیایی پر طرفدار است که در ادامه دستور پخت آن را با هم می خوانیم.

مواد لازم

  • دانه کاج یا مغز بادام زمینی 2/1 پیمانه
  • برگ ریحان سبز تازه 2 پیمانه
  • روغن زیتون 3/1 لیوان
  • سیر تازه 4 حبه
  • پنیر پارمزان 3/1 لیوان
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

  1. برای  تهیه این سس بهتر است از دانه های کاج استفاده کنید. اما اگر این دانه در دسترس نبود بادام زمینی را جایگزین کنید.
  2. 2.      دانه کاج یا مغز بادام زمینی را داخل ماهیتابه ریخته و کمی آن را تفت بدهید. بگذارید دانه ها سرد شوند.
  3. سپس دانه ها را آسیاب کرده تا پودر شوند. تمام مواد لازم به همراه پودر آسیاب شده را داخل میکسر ریخته و روغن زیتون را کم کم به آن اضافه کنید.
  4. به این نکته توجه داشته باشید که روغن زیتون را یک دفعه به مواد اضافه نکنید و به تدریج و طی دفعات داخل میکسر بریزید. زمانی که مواد کاملاً با هم مخلوط شدند سس پستو شما آماده است.
  5. درون شیشه بریزید و به مدت یک هفته آن را داخل یخچال بگذارید. همچنین می توانید سس پستو را تا پایان تاریخ انقضا پنیر پارمزان داخل فریزر نگهداری کنید. سس پستو علاوه بر پاستا برای پیتزا و فیلینگ نان هم بسیار مناسب است.

طرز تهیه سس فرانسوی

فرانسوی ها در آشپزی و اختراع فست فود ها و انواع سس در جهان حرف اول را می زنند. ما ایرانی ها نیز این سس خوشمزه را خیلی می پسندیم. پس زمان آن رسیده که با طرز تهیه آن آشنا شوید تا در منزل در عرض چند دقیقه آن را تهیه نمایید.

مواد لازم

  • آب 2/1 لیوان دسته‌دار
  • سرکه (بالزامیک، سیب یا ساده) 2/1 لیوان دسته‌دار
  • روغن زیتون 3/2 لیوان دسته‌دار
  • عصاره مرغ ۱ عدد
  • سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

  1. آب، سرکه و سس خردل را درون میکسر یا همزن بریزید. هر زمان که این سه با هم مخلوط شدند عصاره مرغ را به آن اضافه می کنیم. اگر از پودر عصاره مرغ استفاده می کنید بهتر است ابتدا آن را با دست له کرده و کاملاً پودر کنید. سپس داخل میکسر بریزید.
  2. در این مرحله زمان اضافه کردن روغن زیتون است. چند دقیقه میکسر یا مخلوط کن را روشن بگذارید تا مواد سس به خورد هم رفته و مایعی یکدست و منسجم داشته باشیم. سس را از میکسر بیرون بیاورید و کمی مزه کنید. اگر نیاز به نمک یا آبلیمو بیشتری داشت به آن اضافه کنید. سس را داخل یخچال بگذارید. کمی که خنک شد زمان سرو آن رسیده است. از طعم سس فرانسوی خانگی لذت ببرید.
  3. با انواع سس فست فود و طرز تهیه آن دار این مقاله آشنا شویم. می توانید با ثبت نام در اسنپ فود از مزایای آن که شامل پیدا کردن بهترین رستوران ها با کمترین قیمت است استفاده کنید.

طرز تهیه سس سفید یا سس بشامل فرانسوی

·       مواد لازم

  • کره 3 قاشق غذاخوری
  • شیر 2 لیوان
  • آرد 3 قاشق غذاخوری
  • شیر 2 لیوان
  • پیاز کوچک رنده شده (انتخابی)
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

  1. پیاز رنده شده را داخل کره روی شعله ملایم گاز به آرامی تفت می دهیم. پیاز که کمی نرم شد آرد را به آن اضافه کرده و حدود 2 دقیقه آن را تفت بدهید.
  2. سپس شیر را روی مواد داخل ماهیتابه بریزید و با شعله بسیار کم در حدود 10 دقیقه روی گاز بگذارید تا بجوشد. کمی که غلیظ شد ادویه ها را به آن اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.

این سس برای سرو انواع استیک، خوراک مرغ و فیله ماهی مناسب است.

طرز تهیه سس قارچ فرانسوی

سس قارچ را می توانید با استیک، پاستا، سیب زمینی، شنیسل و انواع فست فود ها مصرف کنید. تهیه این سس کار سختی نیست. به راحتی می توانید این سس را با کمک دستور پخت زیر در منزل ظرف چند دقیقه طبخ نمایید.

طرز تهیه سس قارچ فرانسوی
طرز تهیه سس قارچ فرانسوی

مواد لازم

  • قارچ سفید خورد شده 300 گرم
  • کره آب شده 2 قاشق غذاخوری
  • خامه 1 پیمانه
  • شیر 3/1 پیمانه
  • پیاز کوچک 1 عدد
  • جعفری خورد شده یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

  1. برای تهیه این سس خوشمزه و پر طرفدار ابتدا پیاز کوچک را نگینی خرد کرده و با دو قاشق کره به آرامی تفت می دهیم.
  2. 2.      زمانی که پیاز ها کمی نرم شد قارچ ها را به آن اضافه می کنیم. نمک و فلفل روی آنها ریخته و به آرامی با شعله کم شروع به هم زدن مواد می کنیم. هر زمان آب قارچ ها خشک شد، خامه و شیر را روی مواد ریخته و می گذاریم تا بجوشد.
  3. حالا شعلۀ زیر ماهیتابه را کم کرده و حدود 5 دقیقه بگذارید تا مواد با هم ترکیب شده و غلیظ شوند.
  4. در انتها جعفری را اضافه کرده و زیر گاز را خاموش کنید. در صورت تمایل می توانید کمی پنیر پارمزان نیز به سس اضافه کنید.
  5. دقت داشته باشید که این سس پس از سرد شدن کمی سفت تر می شود. پس در زمان پخت زیاد آن را غلیظ نکنید.
  6. 6.      سس قارچ به صورت سرد و گرم با سیب زمینی و یا انواع مختلف فست فود ها سرو می شود.

طرز تهیه سس فست فود سالسا

سس سالسا یکی از خوشمزه ترین انواع سس فست فود است. سالسا در زبان اسپانیایی به معنای سس بوده و با غذا و پیش غذاها سرو می شود. سس سالسا انواع متفاوتی دارد. اما نوعی که با گوجه فرنگی پخته می شود از تمام انواع آن معروف تر و پرطرفدارتر است. سس سالسا معمولاً به همراه چیپس، ترتیلا، ناچو، تاکو، غذاهای مکزیکی و انواع ساندویچ ها خورده می شود. در ادامه طرز تهیه این سس آورده شده است.

مواد لازم

  • گوجه فرنگی کباب شده 500 گرم
  • سیر 1 حبه
  • پیاز سفید کوچک
  • گشنیز چند شاخه
  • فلفل سبز تند 1 عدد
  • آب لیمو 1قاشق غذا خوری
  • نمک دریا 2/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

  1. قبل از آنکه کار را شروع کنید گوجه ها را روی آتش کبابی کرده و پوست آنها را بگیرید. سپس گوجه ها را کمی خرد کرده و داخل غذاساز بریزید.
  2. 2.      تمام مواد لازم را روی آن ریخته و تنها آب لیمو و نمک را برای آخر کار نگه دارید. غذاساز را روشن کنید. تا حدی میکس کنید که مایعی یکدست و یکنواخت داشته باشید.
  3. 3.      نیازی نیست به مقداری له شود تا هیچ کدام از مواد داخل سس دیده نشود. بهتر است خرده های مواد به چشم بیایند.
  4. همچنین می توانید برای تهیه سس سالسا تمام مواد را خرد و ساطوری کنید تا تکه های سبزی و گوجه در آن دیده شود. حالا زمان اضافه کردن نمک و آبلیموست.
  5. سس سالسا را بهتر است تازه مصرف کنید. در بعضی از رسپی ها سس سالسا را کمی می پزند اما سس اصیل اسپانیایی خام مصرف می شود.

طرز تهیه سس فلفل تند

تاکنون حتما از سس های فلفلی استفاده کرده اید. این سس ها رغبت شما را به غذا بیشتر می کنند. اغلب افراد این سس را آماده از بیرون تهیه می کنند اما درست کردن آن در منزل اصلا کار سخت و وقت گیری نیست و به راحتی می توانید آن را در چند دقیقه آماده کنید. با هم مواد لازم و طرز تهیه سس فلفل تند را در ادامه می خوانیم.

طرز تهیه سس فلفل تند
طرز تهیه سس فلفل تند

مواد لازم

  • فلفل قرمز تند 200 گرم
  • سیر خرد شده 8 حبه
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید 3 قاشق
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه

  1. ابتدا فلفل قرمز، سیر، شکر و سرکه را با هم مخلوط می کنیم. تمام مواد را داخل میکسر یا غذاساز ریخته و کاملاً با هم میکس می کنیم.
  2. اگر تمام مواد سیر و فلفل به خوبی با هم مخلوط شدند آنها را داخل قابلمه ریخته و روی شعله کم گاز بگذارید.
  3. به مدت 10 دقیقه مواد باید روی شعله بمانند تا کمی غلیظ شوند. در این مرحله وقت آن رسیده که نمک را به سس اضافه کنید. اما دقت کنید که نمک زیادی نریزید برای این کار نمک را کم کم اضافه کرده و مدام آن را بچشید تا شور نشود.
  4. به این نکته نیز توجه داشته باشید که سس فلفل قرمز خیلی تند بوده و در زمان چشیدن مقدار زیادی را امتحان نکنید.
  5. پس از آنکه ادویه را ریختید و غلظت سس مناسب شد زیر گاز را خاموش کنید. بگذارید سس کاملاً خنک شود و داخل شیشه بریزید.
  6. 6.      اگر تمایل دارید کمی سس تند تر باشد باید از فلفل های تند استفاده کنید. اگر می خواهید تندی کمتری داشته باشد بهتر است فلفل قرمز شیرین را با فلفل قرمز تند مخلوط کرده و سس را آماده کنید.
  7. شما می توانید از فلفل دلمه ای قرمز نیز استفاده کنید که به آن سس فلفل دلمه ای می گویند. اما دستور پخت آن کاملاً شبیه به سس فلفل تند است.

طرز تهیه سس فلفل دلمه ای قرمز با گوجه فرنگی

سس فلفل دلمه با گوجه فرنگی بسیار خوشمزه بوده و رنگ و عطر بی نظیری دارد. این سس مانند سس کچاپ تند و پر مصرف بوده و در منزل به سادگی قابل تهیه است.

مواد لازم

  • رب گوجه یا گوجه فرنگی میکس شده 1 لیوان دسته دار
  • شکر 2 قاشق غذا خوری
  • سرکه سفید 2 قاشق غذا خوری
  • پودر چیلی یا فلفل قرمز تند 2/1 قاشق چای خوری
  • فلفل دلمه قرمز رنده شده 3 قاشق غذا خوری
  • پودر سیر یا سیر تازه 2/1 قاشق چای خوری
  • پودر پیاز 2/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

  1. تمام مواد لازم را در یک ظرف با هم مخلوط کنید. مواد گفته شده را می توانید تازه و یا خشک استفاده کنید.
  2. سس به دست آمده را درون شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید. این سس نیاز به گرما دیدن ندارد. اما اگر از گوجه فرنگی تازه استفاده می کنید باید گوجه له شده و میکس شده را روی حرارت قرار دهید تا آب آن خشک شده و غلیظ شود.
  3. 3.      گوجه غلیظ شده را بگذارید تا سرد شود و همه مواد لازم را روی آن ریخته حسابی مخلوط کنید و سپس درون شیشه ریخته و در یخچال بگذارید.

طرز تهیه سس چیلی تایلندی

اگر از طعم انواع سس فست فود تند لذت می برید سس تایلندی را می توانید امتحان کنید. قطعا از این سس معروف خوشتان خواهد آمد. سس چیلی طعمی تند و شیرین دارد که برای انواع فست فود ها مانند سوخاری، لازانیا، غذاهای دریایی و گوشتی مناسب است و طعم خوب غذا را چندین برابر می کند. این سس را در کمتر از 20 دقیقه می توانید در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

طرز تهیه سس چیلی تایلندی
طرز تهیه سس چیلی تایلندی

مواد لازم

  • شکر 2/1 لیوان فرانسوی
  • پودر چیلی یا فلفل قرمز کشمیری ۱ قاشق چای خوری
  • سیر رنده شده یا له شده ۳ قاشق غذاخوری
  • سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • سرکه برنج یا سرکه سیب 2/1 لیوان فرانسوی
  • آب ۱ لیوان فرانسوی
  • پوره فلفل قرمز ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد یا نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  1. ابتدا شکر، پودر چیلی، سیر، سس سویا، نمک، سرکه و آب را با هم مخلوط می کنیم. ترکیب را درون قابلمه ریخته و روی شعله ملایم گاز قرار می دهیم. در حدود 4 دقیقه که مواد با هم ترکیب و داغ شدند شکر را اضافه می کنیم. هم میزنیم تا کاملاً شکر حل شود. در مرحله بعدی پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کرده و 3 دقیقه دیگر اجازه دهید تا مواد بجوشند.
  2. در این مرحله آرد ذرت و آب را درون ظرف دیگری با هم مخلوط می کنیم. آرد ذرت نباید گلوله گلوله شود. پس از آنکه کاملاً در آب حل شد آن را به مواد در حال جوش اضافه می کنیم. تا زمان جوش آمدن، سس را مدام هم بزنید.
  3. پس از جوش آمدن شعله را کم کرده و حدود 4 دقیقه اجازه دهید تا سس قوام بیاید. زمانی که شفاف و براق شد زیر گاز را خاموش کنید. پس از سرد شدن سس چیلی تایلندی آن را درون ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگه داری کنید. این سس تا 4 هفته در یخچال ماندگاری دارد.
فوت های کوزه گری برای تهیه سس چیلی تایلندی
  1. برای آنکه پوره فلفل قرمز خوش عطر و طعم داشته باشید بهتر است از فلفل قرمز تازه استفاده کنید. برای این کار فلفل ها را درون غذاساز بریزید. اگر فلفل های خشک دارید 15 دقیقه آن را درون آب خیس کرده و سپس درون غذاساز بریزید تا له شود.
  2. در صورت تمایل می توانید مقداری زنجفیل رنده شده به همراه 1 قاشق سس گوجه فرنگی به سس چیلی اضافه کنید.
  3. اگر از تندی زیاد، خوشتان نمی آید دانه های فلفل قرمز را در ابتدا خارج کنید و یا از مقدار کمتری پودر فلفل استفاده کنید.
  4. وجود آرد ذرت باعث سفت شدن و ژله ای شدن سس می شود. اگر آن را کم و یا حذف کنید سس حالت شل پیدا می کند.

طرز تهیه سس فست فود تارتار

سس تارتار در واقع اصالتی فرانسوی دارد. تهیه این سس بسیار خوشمزه آسان بوده و به راحتی می توانید در منزل آن را تهیه نمایید. در رستوران ها در میان انواع سس فست فود ما سس تارتار را می بینیم. این سس طعم ماهی، جوجه چینی، شنیسل و میگو سوخاری را بسیار لذیذ می کند و بوی نامطبوع غذاهای دریایی را از بین می برد. از این سس برای سرو غذا های گوشتی نیز استفاده می شود.

فرانسوی ها به عنوان مخترعان این سس از آن در کنار استیک استفاده می کنند. استیک از گوشت گاو تهیه می شود. پایه اصلی سس تارتار سس مایونز است. در ادامه با طرز تهیه آن به طور دقیق آشنا می شویم.

مواد لازم

  • سس مایونز 1 لیوان
  • خیار شور رنده شده 1 لیوان
  • سس گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری یا شوید خرد شده 1 قاشق غذا خوری
  • شکر 1 قاشق چای خوری
  • پیاز یا پیازچه 2 قاشق غذا خوری
  • فلفل قرمز 4/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

  1. قبل از شروع هر کاری تمام مواد اولیه را به صورت ساطوری خرد کنید. این کار کمتر از 10 دقیقه زمان می برد. این اندازه مواد اولیه برای 4 نفر کافی است.
  2. در ابتدا سس مایونز را در ظرفی ریخته و آب لیمو را به آن اضافه کنید. خیارشور ساطوری شده و یا رنده شده را روی مواد بریزید. اگر کمی خیار شور زیر دندان بیاید مزه بهتری خواهید داشت. سبزیجات تازه را روی مواد داخل ظرف بریزید.
  3. تمام مواد باقی مانده مانند پیازچه، نمک، شکر، فلفل و سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. می توانید سس کچاپ یا گوجه را حذف کنید این کاملاً سلیقه ای بوده و به ضائقه شما بستگی دارد. نکته ای که باید به آن توجه کنید میزان شکر است. اصلا نگران نباشید این مقدار شکر سس تارتار را شیرین نخواهد کرد.
  4. حالا تمام مواد را با هم حسابی مخلوط کنید. به سس تارتار، سس خیارشور هم گفته می شود. سس تارتار شما آماده است. نوش جان
فوت و فن های سس تارتار
  • تا یک هفته می توانید درون شیشه سس تارتار را در یخچال نگهداری کنید.
  • به جای رنده کردن خیار شور می توانید آن را به صورت نگینی بسیار ریز خرد کنید.

طرز تهیه سس خردل

سس خردل یکی از انواع سس فست فود بوده که بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته است. طرز تهیه سس فست فود خردل را در ادامه با هم بررسی می کنیم تا در صورت نیاز این سس ساده و خوشمزه را در منزل تهیه نمایید.

طرز تهیه سس خردل
طرز تهیه سس خردل

از سس خردل علاوه بر فست فود ها در سالادها نیز استفاده می شود. خردل در طبیعت در 4 نوع قهوه ای، وحشی، سیاه و سفید موجود است. از تمام خردل ها در سس ها استفاده می شود. اگر دستور پختی که گفته می شود را به صورت دقیق رعایت کنید سس خردل خوش عطر با طعم اصیل خواهید داشت.

مواد لازم

  • دانه خردل سفید یا زرد 1 و 2/1 لیوان
  • آب 3 لیوان
  • سرکه 2/1 لیوان
  • نمک ۱ قاشق غذا خوری
  • عسل ۲ قاشق غذا خوری
  • پودر زردچوبه 2/1 قاشق چای‌ خوری
  • پاپریکا قرمز 2/1 قاشق چای خوری
  • پودر سیر 4/1 قاشق چای خوری
  • پودر پیاز 4/1 قاشق چایخوری
  • دارچین 5/1 قاشق چای‌خوری

 طرز تهیه

  1. در ابتدا دانه های خردل را درون آسیاب بریزید و کاملاً آنها را پودر کنید. به دلیل آنکه سس خردل یکدست است باید پودری یکدست و بدون دانه داشته باشید.
  2. درون قابلمه ای تمام پودر ادویه ها مانند نمک، زردچوبه، پایریکا، پودر سیر، پودر پیاز و دارچین را ریخته و روی آن آب بریزید. حالا ادویه را هم بزنید. نباید گلوله گلوله شوند. ادویه ها را روی شعله کم بگذارید تا حدود 45 دقیقه به آرامی بجوشند.
  3. زمانی که روی قابلمه حباب زد عسل و سرکه را به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله باید مدام مواد را هم بزنید تا به کف قابلمه نچسبند. 5 تا 10 دقیقه هم بزنید و سپس گاز را خاموش کنید. سس خردل که خنک شد آن را درون شیشه بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
  4. اگر از سس خردل تند خوشتان می آید پاپریکای بیشتری بریزید. همچنین افرادی که سس شیرین دوست دارند می توانند میزان عسل را افزایش دهند. سس خردل اگر داخل پخچال باشد خوش طعم تر می شود. اما اگر بیرون و در جای خنک نیز گذاشته شود خراب نمی شود.

طرز تهیه سس دیپ پنیر چدار

یکی دیگر از انواع سس فست فود سس پنیر چدار است. این سس با نام سس زرد چدار، دیپ چیز و یا دیپ پنیر نیز معروف است. این سس در کنار انواع فست فود مانند هات داگ، پاستا، ساندویچ، همبرگر، سیب زمینی، چیپس، استیک و سبزیجات کبابی مصرف می شود. سس چدار بر پایه پنیر و سس سفید درست می شود.

مواد لازم

  • شیر۱ و 2/1 لیوان دسته‌دار
  • پنیر چدار رنده شده ۱ و 4/1 لیوان دسته‌دار
  • پنیر پارمزان رنده شده 4/1 لیوان فرانسوی
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد ۲ قاشق غذاخوی
  • پودر پیاز 4/1 قاشق چای خوری
  • فلفل سفید 8/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

  1. در ابتدا کره را روی شعله کم گاز آب کنید و آرد را به آن اضافه کنید. سپس آنقدر هم بزنید تا مخلوطی یکدست داشته باشید. این کار را تا زمانی انجام دهید که بوی خامی آرد گرفته شود.
  2. حالا نوبت اضافه کردن شیر به آرد و کره است. در زمان اضافه کردن شیر مدام هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
  3. 3.      در این مرحله فلفل سفید و پودر سیر را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. بعد از گذشت حدود 30 دقیقه سس پنیر چدار به قوام می آید. در این مرحله مدام هم بزنید تا سس ته نگیرد.
  4. وقتی سس به غلظت فرنی رسید آن را از روی شعله برداشته و پنیر چدار و پارمزان را به آن اضافه کنید. در این مرحله نیز مدام هم بزنید تا سس یکدست و صاف شود. این سس را باید تازه مصرف کنید. بهتر است بیشتر از 1 روز درون یخچال نماند.

جالب است بدانید که در فست فود پرپروک شما می توانید انواع سس دیپ را به همراه سفارش خود دریافت کنید.

طرز تهیه سس همبرگر

این سس دستساز برای خوشمزه تر شدن همبرگر تهیه می شود.

مواد لازم

  • سس مایونز 3 قاشق غذاخوری
  • سس خردل 1 قاشق غذا خوری
  • سس کچاپ 2 قاشق غذاخوری
  • خیار شور2 عدد
  • پودر پیاز 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز 2/1 پیاز
  • پودر سیر 2/1 قاشق غذاخوری
  • پودر آویشن 1 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز 2/1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه 2/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

سس خردل، مایونز و کچاپ را درون ظرفی ریخته و کاملاً مخلوط کنید. پیاز را رنده کرده و به سس ها اضافه کنید. خیار شور ها را ریز رنده کرده و به مواد داخل کاسه اضافه کنید. تمام ادویه ها را در این مرحله اضافه کرده و خوب هم میزنیم. سس همبرگر شما آماده است. نوش جان

طرز تهیه سس سبزیجات

طرز تهیه سس سبزیجات
طرز تهیه سس سبزیجات

مواد لازم

  • سیر (رنده شده) 1 حبه
  • موسیر (خرد شده) 2/1 موسیر
  • پوست لیمو (رنده شده) 2/1 لیمو متوسط
  • آب لیمو ترش تازه 1 عدد
  • سس مایونز 4/3 لیوان
  • ماست کم چرب 4/3 لیوان
  • جعفری تازه (خرد شده) 4/3 لیوان
  • نعناع تازه (خرد شده) 4/1 لیوان
  • ریحان تازه (خرد شده) 4/1 لیوان
  • پیازچه (ریز خرد شده) 2عدد
  • نمک دانه ریز 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه تازه 4/3 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

  1. تمام مواد لازم گفته شده را درون ظرفی ریخته و با هم حسابی مخلوط می کنیم. می توانید کمی از سس مزه کنید اگر ادویه آن مانند نمک و فلفل کم بود به مقدار لازم به سس اضافه کنید. سس شما آماده است.
  2. این سس در کنار فست فود هایی مانند انواع سبزیجات گریل شده، سیب زمینی سرخ شده، گوشت، مرغ و ماهی کبابی قرار می گیرد.

طرز تهیه سس رنچ

برای تهیه سس رنچ هم دستورالعمل ساده ای وجود دارد که در ادامه توضیح می دهیم

مواد لازم

  • سس مایونز 1 فنجان
  • خامه ترش 1 فنجان
  • پیازچه 2/1 قاشق چای‌خوری
  • جعفری 2/1 قاشق چای‌خوری
  • شوید 2/1 قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر 4/1 قاشق چای‌خوری
  • پودر پیاز 4/1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 8/1 قاشق چای‌خوری
  • پودر فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

سبزیجاتی که درون این سس استفاده می کنید باید خشک باشند. تمام مواد لازم را با هم مخلوط کرده و خوب هم می زنیم. زمانی که مواد کاملاً با هم مخلوط شدند کاسه را درون یخچال می گذارید تا خنک شوند. بعد از 30 دقیقه سس رنچ آماده است و می توانید آن را سرو نمایید.

انواع سس سالاد

بعضی از سس ها جزء اصلی و جدا نشدنی سالادها هستند. که در طعم سالاد تأثیر زیادی می گذارند. سس ماست و سس مایونز در این دسته سس ها قرار دارند. اما سس هایی مانند کچاپ و خردل علاوه بر فست فود ها در انواع سالادها نیز استفاده می شوند.

اگر بدانید که چگونه سس سالاد تهیه کنید، سس های سالم و خانگی را با طعم های بی نظیر می توانید خودتان تهیه نمایید و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه برخی از سس های پرکاربرد و لذیذ برای سالاد را با هم بررسی می کنیم.

طرز تهیه سس مایونز

شاید تا به امروز گمان کرده باشید که باید سس مایونز را از مغازه ها خریداری نمایید. اما در ادامه متوجه می شوید که این فکر اشتباه است. به آسانی می توانید این سس را در منزل تهیه نمایید.

مواد لازم سس مایونز با تخم مرغ

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پودر خردل 3/1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه 3/1 قاشق چای خوری
  • نمک 3/1 قاشق چایخوری
  • آب ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  1. برای شروع کار باید زرده تخم مرغ را با نمک، پودر خردل، آبلیمو، سرکه سیب و آب را درون میکسر یا مخلوط کن ریخته و کاملاً هم بزنید تا مایع یکدستی به دست بیاید.
  2. بعد از آنکه کاملاً مخلوط شد همزن را روی دور کم بگذارید و کم کم روغن زیتون را به آن اضافه کنید. سسی که به دست می آید باید به سفتی ماست چکیده باشد.
  3. پس تا آن زمان عمل هم زدن را ادامه دهید. سپس دستگاه را خاموش کرده و سس مایونز خوش عطر را درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.