یک صبحانه مناسب میتواند انرژی تمام روز شما را تأمین کند. ازآنجاییکه اغلب افراد پس از بیدار شدن احساس خوابآلودگی میکنند، ترجیح میدهند صبحانهای بسیار جزئی بخورند و خیلی سریع به سراغ کارهای خود بروند. درصورتیکه اهمیت صبحانه نسبت به دیگر وعدههای غذایی بسیار بیشتر است. نوشیدنیها بخش جدانشدنی از وعدههای غذایی محسوب میشوند و قهوه، انتخابی بسیار مناسب برای صبحانه است. حال شاید از خود بپرسید که بهترین قهوه برای صبحانه چیست و چه زمانی باید صرف شود.
اهمیت خوردن قهوه در صبح
در میان نوشیدنیهای گرمی که برای وعده صبحانه در دسترس است، نوشیدن قهوه طرفداران بیشتری دارد. اغلب ما تنها خاصیتی که از قهوه میدانیم، حس هوشیاری است که ایجاد میکند. در این خصوص باید بدانید که پس از مصرف این نوشیدنی، سیستم عصبی مرکزی شما تحریکشده و انرژیتان افزایش پیدا میکند. از این موضوع میتوان نتیجه گرفت که خوردن قهوه در صبح باعث میشود از احساس خوابآلودگی رها شوید و برای باقی روزتان انرژی بیشتری داشته باشید.
کافئین موجود در قهوه متابولیسم بدن را تسریع و درنهایت ضربان قلب را بیشتر میکند. همین موضوع نیز تا حدود زیادی باعث افزایش هوشیاری شما میشود. از طرف دیگر، کافئین باعث میشود که هورمون دوپامین به میزان بیشتری ترشح شود. وظیفه اصلی دوپامین افزایش دقت، یادگیری و همچنین افزایش احساس شادی و هیجان است. با مصرف قهوه این احساسات در شما بیشتر خواهد شد و بهبیاندیگر، بازدهی و توان بیشتری خواهید داشت.
البته دقت داشته باشید که برای بهرهمند شدن از خواص قهوه، اولازهمه باید بهترین قهوه برای صبحانه را انتخاب کنید. همچنین باید به مقدار کافی از آن بنوشید و زیادهروی نکنید تا آسیبی به سلامتی شما وارد نشود.
بهترین زمان خوردن قهوه در صبح
نوشیدن قهوه در صبح آنقدر خاصیت دارد که بههیچعنوان نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. خوردن قهوه در کنار محصولات صبحانه مانند عسل طبیعی، کره بادام زمینی جیف، تخممرغ، شیر و پنیر بسیار لذتبخش است. برخی از افراد بلافاصله پس از بیدار شدن و قبل از خوردن هر غذای دیگری، اقدام به نوشیدن قهوه میکنند. درصورتیکه نوشیدن قهوه با معده خالی اصلاً توصیه نمیشود.
زمانی که معده خالی است و قهوه مینوشید، میزان ترشح اسید معده افزایش پیدا میکند و این موضوع موجب احساس سوزش در معده میشود. به افرادی که معده حساسی دارند و یا دچار زخم معده هستند، اکیداً توصیه میشود که از مصرف قهوه بهصورت ناشتا بپرهیزند. همچنین نوشیدن قهوه با معده خالی باعث میشود که فشارخون فرد افزایش پیدا کند. این موضوع نیز برای افرادی که دارای مشکلات فشارخون و همچنین مشکلات قلبی هستند، میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.
بهترین زمان برای صرف قهوه در صبح، 45 دقیقه بعد از بیدار شدن است. در این زمان کورتیزول تا حدودی کاهش پیدا میکند. همچنین زمانی که لازم است تا کافئین وارد خون شود، حدود 45 دقیقه است. درواقع اگر 45 دقیقه پس از بیداری اقدام به نوشیدن قهوه کنید، تأثیر آن در یک ساعت و نیم پس از بیداری شروع به نمایان شدن میکند. این زمان درست وقتی است که انرژی شما کاهش چشمگیری پیدا میکند. بدین ترتیب قهوه میتواند انرژی شما را بازگرداند و کمک کند برای باقی روز انرژی کافی داشته باشید.
معرفی بهترین قهوه برای صبحانه
حال که با فواید قهوه و مناسبترین زمان برای خوردن این نوشیدنی لذیذ در صبح آشنا شدیم، نوبت به انتخاب بهترین قهوه برای صبحانه میرسد. قهوه انواع مختلفی دارد و نحوه درست کردن آنها نیز متفاوت است. انتخاب قهوه به مواردی همچون ذائقه و شرایط جسمی شما (میزان کافئینی که میتوانید مصرف کنید) بستگی دارد. بدین ترتیب قهوههایی که در ادامه معرفی میکنیم، تنها پیشنهادهایی هستند که میتوانید برحسب سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب و مصرف کنید.
1. اسپرسو بهترین قهوه برای صبحانه و تمام طول روز
زمانی که صحبت از قهوه میشود، در ذهن اغلب ما نام اسپرسو تداعی میشود. بسیاری از قهوههای گرم، بر پایه اسپرسو هستند. برای تهیه اسپرسو بخارآب از ذرات فشرده پودر قهوه عبور میکند و درنهایت نوشیدنی غلیظی آماده میشود که کافئین نسبتاً زیادی دارد. برای درست کردن اسپرسو از دستگاههای خاصی استفاده میکنند که باعث میشود درنهایت، کفی نارنجیرنگ روی قهوه بنشیند. چنانچه میخواهید در خانه قهوه درست کنید، میتوانید از دستگاه موکاپات استفاده کنید.
در هنگام استفاده از موکاپات باید در نظر داشته باشید که خبری از کف نارنجی روی قهوه نیست. همچنین باید دقت کنید که قهوه شما زیاد نجوشد؛ زیرا این کار باعث میشود که خاصیت قهوه از بین برود و همچنین طعم آن عوض شود.
2. قهوه ترک
برای تهیه قهوه ترک باید دانههای قهوه را بهطور کامل آسیاب کرد تا بسیار نرم شوند. سپس یک قاشق مرباخوری از قهوه و یک فنجان آب سرد را درون قهوهجوشهای مسی میریزند. این ترکیب روی حرارت ملایم قرار داده میشود تا بهاصطلاح دم بکشد. این قهوه لازم نیست که جوشانده شود؛ بلکه زمانی که کفهایی روی آن پدیدار شدند، آماده نوشیدن است. قهوه ترک کافئین کمتری نسبت به قهوه اسپرسو دارد.
3. قهوه عربی
این قهوه درون ظرفی به نام دله تهیه میشود و یک تفاوت بسیار مهم با دیگر قهوهها دارد که مربوط به چاشنیهای آن است. به قهوه عربی مقداری گلاب و ادویههایی مانند زعفران، پودر هل و یا حتی میخک نیز اضافه میشود که باعث ایجاد طعم جدیدی در قهوه میشود. قهوه عربی درواقع بهترین قهوه برای صبحانه افرادی است که تلخی قهوه را نمیپسندند و تنها به خاطر خواصی که دارد آن را مصرف میکنند.
4. قهوه فرانسه
این قهوه بسیار رقیق است و برای تهیه آن از دستگاه فرنچ پرس یا قهوهسازهای برقی استفاده میکنند. برای آماده کردن قوه فرانسه ابتدا باید آب به مرحله جوش برسد، در مرحله بعد آن را از شعله برداشته و به پودر قهوه اضافه کنید. سپس باید اجازه دهید قهوه برای مدت کوتاهی درون فرنچ پرس دم بکشد.
5. قهوه آمریکانو
آمریکانو ترکیبی از اسپرسو و آب جوش است. برای تهیه این قهوه باید یک واحد اسپرسو را با دو واحد آب جوش مخلوط کنید. دقت داشته باشید که با این کار، میزان کافئین قهوه کم نمیشود؛ بلکه تنها میزان تلخی آن کاهش پیدا میکند.
6. کاپوچینو
کاپوچینو یک قهوه ایتالیایی است که در آن از اسپرسو استفاده میشود. برای تهیه کاپوچینو از مقدار کمی شیر، فوم شیر پرچرب و یا خامه استفاده میکنند که باعث میشود تا حدود زیادی تلخی اسپرسو کاهش پیدا کند. همچنین میتوان آن را با پودر کاکائو، سس شکلات و یا حتی پودر دارچین هم ترکیب کرد تا طعم جدیدی بگیرد. کاپوچینو بهترین قهوه برای صبحانه افرادی است که تمایل دارند قهوه خود را با یک شیرینی دلچسب میل کنند. همچنین میتوان کاپوچینو را با کمی شکر شیرین کرد تا تبدیل به یک نوشیدنی بسیار خوشمزه شود.
نکتهای که در خصوص تهیه کاپوچینو وجود دارد این است که تهیه فوم شیر میتواند کار وقتگیری باشد. به همین جهت پودر کاپوچینو را بهصورت آماده نیز به فروش میرسانند که تنها کافی است آن را با آب جوش ترکیب کنید.
7. کافه لاته یا لته
کافه لاته نیز یکی از نوشیدنیهایی است که با استفاده از اسپرسو تهیه میشود. برای تهیه این نوشیدنی از مقداری شیر پرچرب و فوم شیر استفاده میکنند. برای درست کردن این قهوه تنها کافی است که یک واحد اسپرسو را در فنجان ریخته و فوم تهیهشده از شیر را به آن اضافه کنید. کافه لاته انتخابی بسیار محبوب برای صبحانه است و افراد زیادی به آن علاقه دارند. درصورتیکه شما هم به نوشیدنیهای تلخ علاقه چندانی ندارید، میتوانید این نوشیدنی را با استفاده از خامه تهیه کنید تا شیرین شود.
شاید این سؤال در ذهن شما ایجاد شود که تفاوت میان لاته و کاپوچینو چیست؟ در پاسخ باید گفت که تنها تفاوت این دو نوشیدنی در فوم شیر است. فوم شیری که برای لاته استفاده میشود، تا حدودی متراکمتر از فوم مورداستفاده در کاپوچینو است.
8. ماکیاتو
کافه ماکیاتو که با نام اسپرسو ماکیاتو نیز شناخته میشود، یک نوشیدنی با طعم مطبوعی است که میزان تلخی آن برایتان بسیار جذاب خواهد بود. برای تهیه کافه ماکیاتو از شیر زیادی استفاده میشود و بهنوعی طعم شیر غالب است. در مقابل، برای تهیه اسپرسو ماکیاتو شیر کمتری را به اسپرسو اضافه میکنند که باعث میشود تلخی اسپرسو کاملاً احساس شود. میزان فوم این نوشیدنی بسیار کم است.
یکی از اصلیترین دلایلی که ماکیاتو بهعنوان یک قهوه مناسب برای صبحانهشناخته میشود، این است که شما میتوانید با توجه به ذائقه خود، مقدار شیر را کم و زیاد کرده و تلخی اسپرسو را کنترل کنید.
9. قهوه فوری سریعترین و بهترین گزینه برای صبحانه
درست کردن اسپرسو یا نوشیدنیهایی که بر پایه اسپرسو هستند، کار نسبتاً سختی است. از طرفی اگر مهارت کافی برای این کار را نداشته باشید، ممکن است نوشیدنی طعم بدی بگیرد. یکی از بهترین راههای درست کردن قهوه خوشطعم و سریع، استفاده از پودر قهوه فوری است. برای تهیه این نوشیدنی، تنها کافی است که پودر قهوه را با آب جوش ترکیب کنید.
قهوههای فوری در برندهای گوناگونی تولید میشوند که یکی از بهترین برندها، علی کافه است. قهوه علی کافه در مالزی تولید میشود و در مدلهای متنوع مانند علی کافه بلک گلد، جنسینگ رژیمی و آیس کافی در بازار موجود است. از دیگر پودرهای قهوه فوری و پرطرفدار برند نسکافه است.
درواقع نسکافه از اولین و معروفترین برندهایی است که این نوع قهوه را تولید و روانه بازار کرد. محصولات این برند بسیار باکیفیت هستند و ازآنجاییکه بهسرعت آماده میشوند، انتخاب مناسبی برای صبحانه محسوب میشوند. همچنین طعم مطلوب آن باعث شده تا با ذائقه عده زیادی از قهوه دوستان سازگار باشد.
نسکافه دو مدل پرطرفدار دارد که شامل قهوه فوری گلد و کلاسیک میشود. نسکافه کلاسیک کمی تلختر از نسکافه گلد است و کافئین بیشتری دارد. این محصول در بستهبندیهای مختلفی تولید و عرضه میشود. ساشههای 20 گرمی برای مصرف روزانه است که بهراحتی و تنها با یک فنجان آب جوش آماده میشود. درصورتیکه آن را بهصورت شیشههای 100 گرمی تهیه کنید نیز میتوانید مطابق با ذائقه خود، یک یا 2 قاشق مرباخوری از آن را به فنجان اضافه کنید.
قهوه سرد چیست؟
حال که فهرستی از بهترین قهوه برای صبحانه را بررسی کردیم، شاید این سؤال برای شما به وجود بیاید که جای قهوه سرد کجای این لیست است؟ درواقع قهوه سرد یا همان قهوه دم سرد، نوشیدنی است که از ترکیب پودر قهوه و آب سرد تهیه میشود. پس از ترکیب این دو ماده، باید چندساعتی (حدود 12 ساعت) زمان بدهید تا قهوه کاملاً با آب ترکیب شود. در طول این زمان، تمام تلخی قهوه آزاد میشود. همچنین جالب است بدانید که کافئین این نوشیدنی تا حدودی افزایش پیدا میکند.
پس از گذشت 12 ساعت شما میتوانید قهوه را با کمی یخ یا حتی خامه و شیر ترکیب کنید و آن را میل کنید. تنها نکتهای که در خصوص تهیه این قهوه باید در نظر داشته باشید، زمان آمادهسازی آن است. اگر تمایل دارید از طعم واقعی این قهوه بهره ببرید، بهتر است از شب قبل این قهوه را آماده کنید. همچنین دقت داشته باشید که لازم نیست این قهوه را در یخچال نگهداری کنید؛ بلکه میتوانید آن را در دمای محیط قرار دهید و هنگام نوشیدن، کمی یخ به آن اضافه کنید. این قهوه، بهترین قهوه برای صبحانه درروزهای گرم است.
بهترین دانه قهوه برای صبحانه
جدا از اینکه قهوه خود را به چه شکلی آماده میکنید، نکته مهم دیگری وجود دارد که در هنگام انتخاب بهترین قهوه برای صبحانه باید به آن توجه کنید. بهطورکلی چهار نوع دانه قهوه پرکاربرد وجود دارد که از انواع آن میتوان قهوه عربیکا، روبوستا، لیبریکا و اکسلسا را نام برد. استفاده از قهوههای اکسلسا و لیبریکا رواج چندانی ندارد و بیشتر مردم از روبوستا و عربیکا استفاده میکنند.
دانههای عربیکا کمی ترش و چرب هستند که باعث میشود طعم آنها جذابتر به نظر برسد. همچنین میزان کافئین آنها برابر با 1.5 درصد است. در مقابل، روبوستا کافئین بیشتری دارد (حدود 2.7 درصد) و طعم آن تلختر است. ازنظر قیمت نیز قهوه عربیکا گرانتر است. این دو قهوه به دلیل طعم متفاوتی که دارند، طرفداران خاصی هم دارند و نمیتوان یکی از آنها را بهعنوان بهترین گزینه برای صبحانهمعرفی کرد. شما باید با توجه به کافئین موردنیاز خودتان و همچنین طعمی که دوست دارید، یکی از آنها یا ترکیبی از دو قهوه را انتخاب کنید.
فهرست مطالب